Климатека стартира в Деня на околната среда


Отворена платформа за знание, която има за цел да направи науката за климата достъпна за всички, стартира в Световния ден на околната среда – 5 юни. Климатека ще бъде официално представена по време на онлайн събитие, което ще се проведе във Фейсбук и ще излъчва на живо през Zoom. 
Живеем във време, в което темата за климата става все по-актуална. Създателите на Климатека предоставят факти и анализи за климата, климатичните промени и последствията от тях. За да могат повече хора да бъдат аргументирана страна в разговора за климата. Първата стъпка към отговорно поведение към света, е разбирането на процесите в него, затова целта на Климатека е да направи знанието достъпно за всички.
Авторите в Климатека са учени, специалисти в областта на климата, а основната им цел е, е чрез техните знания и аналитични умения да обяснят климатичните промени по лесен и разбираем начин.
Представянето на Климатека ще бъде в 17,30 ч., а по-рано същия ден – в 15 ч в офиса на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие във Варна (ул. „Сава Радулов“ 14) ще проведен презентация и дискусия за глобалното затопляне и локалното влияние върху процеса на всеки от нас.
Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Коментари