Бъди креативен! Мисли зелено! Спечели соларно устройство!


„Грийнпийс“-България организира предизвикателство, наречено „Зеленото възстановяване“. Защото сегашната криза е и възможност да продължим към бъдещето с нови практики, а не да се заключваме в миналото. Цел е да се отвори разговор по темата и да се стимулира дискусията за това как обществото и икономиката могат да продължат в ново направление, базирано на зелено и устойчиво развитие.
Нужно е участието на повече здравомислещи хора с идеи и експертиза в различни области, за постигане на максимално смислени действия и изход от кризата. Например, опазване на околната среда и биоразнообразието, водни ресурси, дигитални технологии и иновации, образование, здравеопазване, градско развитие, изкуство, предприемачесто и други.  
От „Грийнпийс“ очакват твоята авторска идея, визия или проект как възстановяването от кризата да е зелено и насочено към бъдещето. Инициативата цели да провокира визионерско мислене и да събере качествени решения за настоящите и предстоящите проблеми и да даде възможност и трибуна на хора с идеи да ги развият, споделят и да намерят съмишленици. 
Идеите могат да бъдат насочени към подобряване на градската среда, енергийната система и използване на възобновяеми източници, кръгова икономика и още много други теми, свързани със зелено възстановяване. 
Етапите на предизвикателството са следните:
Етап 1: Изпращане на авторски идеи: до 21 юни
Етап 2: Журиране и селекция на победители: 16-29 юни
Етап 3: Обявяване на победителите: 30 юни
Етап 4: Публично споделяне на най-добрите идеи: 1-10 юли
Етап 5: Награждаване, публично представяне на идеите и дискусия: 15 юли
Авторите на избраните идеи ще бъдат наградени със соларни устройства.
Избрани автори ще бъдат поканени да се включат в публично представяне на идеите си и обща дискусия относно възможностите и необходимите действия за зелено възстановяване. 
Избрани материали ще бъдат публикувани през социалните мрежи на „Грийнпийс“ – България. 
Авторски идеи може да изпращате на: desislava.zhecheva@greenpeace.org до 21 юни. 
Идеята може да бъде в писмен вид, видеоклип или друга авторска форма на себеизразяване, снимка, рисунка, схема, чертеж, физически прототип макет и други.
Виж пълните условия и изисквания за участие, както и критериите за оценка тук: https://act.gp/zeleno-predizvikatelstvo-blog.
Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Коментари