РЪКОВОДСТВО ЗА ПЛАНИРАНЕ НА ЗЕЛЕНА ИНФРАСТРУКТУРА


Основната цел на ръководството за планиране е да предостави способ, чрез който всички заинтересовани и участващи в развитието на зелената инфраструктура да могат да разработят свои планове. 
Зелената инфраструктура е физическата околна среда вътре и помежду големите градове; малките градове и селата. Тя е мрежа от мултифункционални отворени пространства, включваща зелените площи, наподобяващи паркове, уличните дървета, както и всичката зелена площ между селищните единици. Тя обхваща всички ресурси на околната среда. Подходът на ЗИ следва да допринесе за устойчиво управление на природните ресурси.
Ръководството може да прочетете тук.

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.


Коментари